binnenkort

2019

op Dutch Design Week

.

MAG IK JE ZIEN?  is een installatie die voortkomt uit onderzoek naar de samenwerking tussen kunstenaars en zorgprofessionals en hoe zij elkaar meer zouden kunnen inspireren op de werkvloer.

Drie keer werkte ik een week lang mee met een activiteitenbegeleider, een zorgmanager en een wijkverpleegkundige. Elke keer schakelde ik mijn eigen referentiekader en persoonlijke geschiedenis zoveel mogelijk uit. Om te zien wat de ander zag, te ervaren wat de ander meemaakte en te doen wat de ander deed. Kortom om zo dicht mogelijk bij die ander te komen en de ander te worden.

De installatie is een weerslag van elementen uit het onderzoek en biedt via het gespreksbankje dagelijkse ontmoetingen aan. Je kiest uit verschillende ontmoetingsvormen er een die aansluit bij wie je die dag wilt zijn. Zo kun je mij als kunstenaar en jezelf anders leren kennen.

Het onderzoek is gedaan vanuit de Muzische Onderzoekswerkplaats bij de HKU.

Je kunt kiezen uit de volgende ontmoetingsvormen:

HET GESPREK MET IMPERTINENTE VRAGEN: je krijgt een blind getrokken, impertinente vraag om te beantwoorden. Daarna mag je mij zelf een vraag stellen. Over waar je nieuwsgierig naar bent…

HET CITAATGESPREK: je maakt een keuze uit een serie citaten over relaties en de ontmoeting met de ander en we spreken daar samen over.

DE ZINTUIGPROEF: je geeft je aan mij over door een persoonlijke blinddoek op te zetten. Ik laat je ruiken, proeven, voelen en horen …

De ontmoetingen vinden dagelijks plaats tussen 14.30 en 18 uur.

Van zaterdag 19 oktober t/m zondag 27 oktober. De installatie te bezoeken van 11 tot 18 uur. Dagelijkse individuele ontmoetingen van 14.30 tot 18 uur in de bibliotheek op de 1e etage van woonzorgcentrum Wilgenhof Schalmstraat 2 in Eindhoven.

met dank aan
Jitka, Claudia, Mirjam, Anneke, Irene, Karin, Vera, Denise, Afra, Anton, JaapJan, Ed, Anna, Maaike en Eva.