project

sociaal

Burenmiddag

2013

foto’s: Ben Wiegman en Sandra Schouten

Een kleinschalig community art project in Den Haag waarin bewoners met een psychiatrische achtergrond hun buren op een verrassende en laagdrempelige manier ontmoetten, om zo nieuwe verbindingen te leggen en nader tot elkaar te komen. Samen (buren, bewoners & begeleiding) haakten we een serie voetjes voor kleurige verbindingsglazen van restjes wol, die in setjes van twee via een koord aan elkaar vast zaten. Op de burenmiddag dronken we bijzondere cocktails met eetbare bloemen.

 

Daarnaast ontwierpen we ook geheime borrelbroodjes met prikkelende smaakmakers. Piepkleine, zelfgebakken broodjes met daarin een onbekende vulling. Aan de onderkant van de broodjes zat een sluitzegel van ouwel in de vorm van een hartje waarop met eetbare inkt aanwijzingen stonden geschreven en getekend over wat voor vulling er in de borrelbroodjes zat.

Net als met buren die je nog niet zo goed kent, onthult de ware aard zich pas als je je open stelt, het avontuur aangaat en elkaar echt ontmoet… om de ander daarna nooit meer te vergeten.

In opdracht van Stichting Anton Constandse
& Cultuur-Ondernemen.
Samen met Geertje Tjalma die eigen ontmoetingen en verbindingen ensceneerde.

berichten in je mail?

Wat gebeurt er met je gegevens?
Het huis van proeven respecteert je privacy.