project

sociaal

HEPPY T.

2016

foto’s: Sandra Schouten

Fooddesign en andere creatieve activiteiten werden gebruikt om een bijzondere ontmoeting met een oudere in gang te zetten en studenten Ouderenzorg hierbij te inspireren via beeld, verhalen en film. Vanuit de gedachte dat zij zich in het leven van de ouderen verplaatsen, nieuwsgierig worden naar hun wereld en tijdens de ontmoeting het gesprek aangaan over hoe het is om OUD te zijn.

De studenten schreven een vooruitblik over hoe ze zich zelf zien als ze later oud zijn. Daarnaast maakten ze een collage van hun beeld van de huidige 75 plusser. Zowel de vooruitblik als de collage waren hulpmiddelen om tijdens de HEPPY T. over in gesprek te kunnen gaan met de ouderen.

 

Daarnaast ontwierpen de studenten hapjes, customizden ze bestaande voedselonderdelen tot nieuwe hapjes en zetten ze tijdens de HEPPY T. met de ouderen ook samen een aantal hapjes in elkaar. De hapjes waren een mix van zoet en hartig. Ze waren speels, ludiek, persoonlijk, gezond en grappig, waardoor de ontmoeting als het ware vanzelf ging.

Verder ontwierpen de studenten een kop en schotel met een persoonlijke tekst of tekening die ze meebrachten als cadeau. En componeerden ze daarbij een persoonlijke thee, die bestond uit een basisthee met verschillende kruidencombinaties.

In opdracht van ROC Hoorn, i.s.m. met communicatie- en creatieve docenten

berichten in je mail?

Wat gebeurt er met je gegevens?
Het huis van proeven respecteert je privacy.