werk

in organisaties

kunstenaar in visitatieteam

2018

foto’s: anoniem en Sandra Schouten

Als kunstenaar en verse ‘blik van buiten’ werd ik gevraagd om deel te nemen aan een visitatieteam om de kwaliteit van een grote zorgorganisatie te beoordelen. Een bijzondere opdracht. Nog niet eerder was ik zo dicht bij de kern van wat zorgprofessionals belangrijk vinden in hun werk.

Samen met een aantal andere professionals (van een collega-instelling, van de Gemeente en mensen die werken vanuit het perspectief van cliënten en verwanten) trokken we langs verschillende locaties en spraken met teams en hun cliënten, aan tafel, tijdens rondeleidingen en ook terwijl we samen kookten en wandelden.

 

De gesprekken gingen o.a. over teamreflectie, medezeggenschap, opleiding en werkbeleving van medewerkers en omgang met verwanten. Mooi om zoveel passie te ervaren en te zien hoe medewerkers zoeken in hun werk om het goede te doen, daarover met elkaar in gesprek te gaan en daar soms ook kwetsbaar in te zijn. 

Een bijzondere leerervaring om ook mijn visie te mogen delen over wat ik zag en welke vragen voor de toekomst belangrijk zijn.

berichten in je mail?

Wat gebeurt er met je gegevens?
Het huis van proeven respecteert je privacy.