werk

in organisaties

kunstenaar in visitatieteam

kunstenaar in visitatieteam

Als kunstenaar en verse ‘blik van buiten’ werd ik gevraagd om deel te nemen aan een visitatieteam om de kwaliteit van een grote zorgorganisatie te beoordelen. Een bijzondere opdracht. Nog niet eerder was ik zo dicht bij de kern van wat zorgprofessionals belangrijk vinden in hun werk.

Lees meer
Kunstblok

Kunstblok

In de zomer van 2017 woonde en werkte ik zeven weken als artist-in-residence in een ‘verzorgingshuis’ in Eindhoven om theatraal en zintuiglijk onderzoek te doen naar het THUISGEVOEL. Wat hebben bewoners nodig om zich thuis te kunnen voelen? En hoe ervaar ik het om als nieuweling tijdelijk op zo’n bijzondere plek te wonen?

Lees meer
Leerplaats voor Organiseren 3.0

Leerplaats voor Organiseren 3.0

Een Leerplaats op het snijvlak van Organiseren, Kunst en Filosofie waarin het boek TUSSEN DE REGELS, een esthetische beschouwing over geweld van organisatie van organisatiefilosoof Mieke Moor leidde tot een uitgebreid onderzoek naar hoe we vorm kunnen geven aan het onverwachte, de imperfectie en alles wat je NIET in de hand hebt en dat wat je ontglipt tijdens het organiseren van je werk.

Lees meer
teambuilding: denk, speel & EET!

teambuilding: denk, speel & EET!

Tijdens een onalledaagse lunch staan ontmoeten, spelen en teambuilding voorop. Je wordt uitgedaagd om na te denken over prikkelende vragen, bedachtzaam te proeven en je over te geven aan het spel, met je voedsel en met je tafelgenoten.

Lees meer
toon PIT!

toon PIT!

Kernwaarden ervaren. Een ervaring van waarde.
Kan het proces van formuleren ook een ervaring zijn? Is het mogelijk om kernwaarden werkelijk te ervaren? Kun je ze zien, horen of zelfs proeven? Hoe smaakt passie, lef, verbinding of vertrouwen?

Lees meer
eten in het verzorgingshuis

eten in het verzorgingshuis

Samen met de bewoners en medewerkers van woon-/ zorgcomplex De Merwelanden in Dordrecht ben ik op zoek gegaan naar wat ervoor nodig is om je thuis te voelen in een nieuw restaurant (en je wereld dus ingrijpend verandert … ), wie de bewoners er willen ontmoeten en hoe mensen zelf actief invulling kunnen geven aan hun eetgedrag. Een veranderingsproces op eetgebied.

Lees meer