project

sociaal

SNOES

2014

beeld: Laurien Mulder via Zona’s Kiosk
foto: Sandra Schouten

Een onderzoeksproject in verpleeghuis Berkenstede in Diemen, waar ik vanuit het begrip SPELEN MET JE ETEN onderzocht hoe je op een zinvolle manier contact kan maken met dementerende ouderen via voedsel en geur als de taal het laat afweten.

Terug naar je kindertijd met o.a. duimdrop, waterpistolen met kleurige drankjes, zoute & pittige chocoladelolly’s, hartig fingerfood in alle soorten en maten, broodengelen met uitgesproken dips, armbandjes met kaasbloemen, tomatenringen, zoete snorren en eetbare nagellak.

 

Het project eindigde met twee presentaties in het Flevohuis in Amsterdam: een dag waarop praktijkmensen mee konden lopen en doen in ons onderzoek en een dag voor iedereen die nieuwsgierig was en wilde ervaren wat wij als kunstenaars ontdekt hadden tijdens ons onderzoek. Ik deed daarvoor een Gesprek in het Donker vanuit de vraag: van wie of  wat ben jij afhankelijk?

Onderdelen van mijn collega kunstenaars in andere verpleeghuizen waren: café Tijdloos, de wasv(r)ouwen, Muzikado, het Mijmerbureau, Surpise! en de (ver)wonderjurk.

In opdracht van Zona’s Kiosk.

berichten in je mail?

Wat gebeurt er met je gegevens?
Het huis van proeven respecteert je privacy.