manifestaties

 en presentaties

de ZACHTE lunchingreep

2015

foto’s: Anne Stolwijk

Voor de Inspiratiedag over KUNST & GEESTELIJKE GEZONDHEID bij het BKKC in Tilburg ontwikkelde ik naast een presentatie van mijn werk ook een lunchconcept waarin het ECHT leren kennen van de ander de hoofdrol speelt.

Na het kiezen van een gesprekspartner werd aan de ene helft van de deelnemers gevraagd om de instructies uit te voeren en aan de andere helft om lef te tonen en vertrouwen te hebben.

Via het stellen van vragen als ALS JE ALLES ZOU DURVEN, WAT ZOU JE DAN DOEN?, WAAR VOEL JIJ JE DOOR GETROOST? of WAT WAT WAS EEN KANTELPUNT IN JE LEVEN? en ECHT te luisteren naar de antwoorden konden mensen op basis van wat ze gehoord en gezien hadden en met de inzet van hun intuïtie een boterham gaan beleggen zoals zij de ander hadden ervaren.

De boterham werd geserveerd met een persoonlijke blinddoek om open het eerste hapje te kunnen proeven. Daarna werd het eten gedeeld en maakte de ander zijn/haar eigen boterham. Ook deze werd samen opgegeten zodat de interviewer nog scherper kon ervaren welk eten goed past bij de persoonlijkheid en t leven van de ander. Hierna werden de rollen omgedraaid, met een nieuwe partner en nieuwe vragen.

berichten in je mail?

Wat gebeurt er met je gegevens?
Het huis van proeven respecteert je privacy.