manifestaties

en presentaties

Inspiratieworkshops

Inspiratieworkshops

Een tijdje geleden verzorgde ik twee workshops op de landelijke Inspiratiedag voor medewerkers van Stichting de Vrolijkheid, die met kinderen in Asielzoekerscentra werken. We gingen op zoek naar hoe je de ruimte in kunt zetten voor ontmoeting, interactie en creativiteit. Ik gebruik daar voedsel, geur en je zintuigen voor om zo je verbeeldingskracht aan te zetten.

Lees meer
in expo over AIR’s bij BKKC in Tilburg

in expo over AIR’s bij BKKC in Tilburg

BKKC vroeg 10 Brabantse Artist-in-Residencies (AIR’s) kunstenaars voor te dragen die de specifieke waarden van de AIR vertegenwoordigen. Gastcurator Ron Dirven stelde hieruit een overzicht samen met een aantal artistieke highlights die hier zijn ontstaan. Ik ben vanuit mijn residensy voor KUNSTBLOK in woon-/zorgcomplex Wilgenhof in Eindhoven gevraagd om deel te nemen aan deze expositie.

Lees meer
WILDE lunch

WILDE lunch

VOEL JE WEER EVEN JAGER VAN JE EIGEN VOEDSEL … en ga mee het bos in op zoek naar eetbare wilde planten, bloemen en kruiden waarmee we de lunch gaan bereiden. Denk bijvoorbeeld aan rauwe brandnetelbanaansmoothies, romige onkruidtaartjes, frittata met vlierbloesemgelei, gekruide labneballetjes, zuringsoep met madeliefjes en brood met zevenbladpesto.

Lees meer
denkPROEF

denkPROEF

Voor deze innerlijke trip begonnen alle deelnemers alleen, in stilte, ieder in een aparte ruimte. Ze troffen daar een boekje aan met instructies en een tekst als inleiding op de ervaring. Er werd ze gevraagd om na te denken over een uitgesproken vraag en het antwoord daarop in het boekje te schrijven. Als aanmoediging was daar een eerste hapje, in een doosje, om zorgvuldig van te genieten. Een concept over stilte, ruimte, denken, ervaren, de juiste vraag
en het zien van de ander.

Lees meer
presentatie bij Mediamatic

presentatie bij Mediamatic

Ik gaf een presentatie over mijn werk met geur bij ouderen met dementie. Via voorbeelden liet ik zien hoe ik geur inzet om contact te maken, hoe geur mensen met dementie aan elkaar kan verbinden en hun leefklimaat gunstig kan beïnvloeden. En hoe ik geur gebruik als onderdeel van een multi-zintuiglijk palet om samen waardevolle ervaringen te creëren, waar voedsel ook een onderdeel van is.

Lees meer
de ZACHTE lunchingreep

de ZACHTE lunchingreep

Voor de Inspiratiedag over KUNST & GEESTELIJKE GEZONDHEID bij het BKKC in Tilburg ontwikkelde ik naast een presentatie van mijn werk ook een lunchconcept waarin het ECHT leren kennen van de ander de hoofdrol speelt.

Lees meer
HUMAN library

HUMAN library

Omdat er over KUNSTENAARS nogal wat vooroordelen bestaan doe ik mee met de Human Library. Hier ‘leen’ je levende boeken, in de vorm van ontmoetingen met mensen die je normaal niet zo snel spreekt. Denk aan daklozen, transgenders, vluchtelingen, ex-gevangenen, mensen met een depressie, autisten, tienermoeders of …. Kortom mensen die afwijken van de ‘norm’ en daardoor de kans lopen anders benaderd of buitengesloten te worden.

Lees meer
GEUREXPEDITIE

GEUREXPEDITIE

Wat ruik jij als je in de stad rondloopt? En wat voor associaties krijg je daarbij?
Open je neus en volg het nauwkeurig uitgezette geurspoor in de stad. Je krijgt een boekje met aanwijzingen en opdrachten om onderweg je eigen geuronderzoek te doen. Je kijkt, ruikt, beschrijft, fotografeert & tekent…

Lees meer
opening TrendStudio

opening TrendStudio

Voor de opening van de TrendStudio van Rozenbrood ontwierp ik een hartig verbindingskoekje. TIME TO CONNECT was dan ook het thema van de opening om trendprofessionals met elkaar in contact te brengen. Het koekje bevatte spannende ingrediënten zoals kardemom, sumak & zwarte nigella en was een kleine smaakexplosie in je mond.

Lees meer
Genadeloos Groen

Genadeloos Groen

Genadeloos Groen was een rituele zoektocht naar de geur & essentie van wilde natuur. Genadeloos Groen vergrootte een miniem stukje natuur uit en bracht het heel dichtbij. Zo ontstond een eigen kleine wereld, met behulp van twee stoere nomadenvrouwen. Hun inventieve outfits hadden hulpstukken die een theatrale interactie stimuleerden. Het traject vroeg om vertrouwen, overgave en inzet van de deelnemers. De bezoeker werd beloond met nieuwe smaaksensaties en ongekende ervaringen, te midden van een arena met wisselend publiek.

Lees meer