manifestaties

 en presentaties

presentatie over
GEUR en DEMENTIE

2017

fotos: Margherita Soldati

Ik gaf een presentatie over mijn werk met geur bij ouderen met dementie. Via voorbeelden liet ik zien hoe ik geur inzet om contact te maken, hoe geur mensen met dementie aan elkaar kan verbinden en hun leefklimaat gunstig kan beïnvloeden. En hoe ik geur gebruik als onderdeel van een multi-zintuiglijk palet om samen waardevolle ervaringen te creëren, waar voedsel ook een onderdeel van is.

 

Daarnaast vertelden wetenschappers Cretien en Jos van Campen en aromajockey Carlijn Stevens over hun ervaringen met dementerende ouderen en was er natuurlijk veel te ruiken en te proeven, zoals een appeltaartcocktail en een knoflookinjectie!

Het programma was onderdeel van Odorama, samengesteld door geur- & kunsthistoricus Caro Verbeek voor Mediamatic.

berichten in je mail?

Wat gebeurt er met je gegevens?
Het huis van proeven respecteert je privacy.