manifestaties

 en presentaties

WILDE lunch

OP AANVRAAG

foto’s: Krista Heijster en Sandra Schouten

VOEL JE WEER EVEN JAGER VAN JE EIGEN VOEDSEL … en ga mee het bos in op zoek naar eetbare wilde planten, bloemen en kruiden waarmee we de lunch gaan bereiden. Denk bijvoorbeeld aan rauwe brandnetelbanaansmoothies, romige onkruidtaartjes, frittata met vlierbloesemgelei, gekruide labneballetjes, zuringsoep met madeliefjes en brood met zevenbladpesto.

We maken een wandeling door het bos. Je leert wilde groenten herkennen en hoe je ze kunt verwerken in aantrekkelijke gerechtjes. Na het verzamelen en fotograferen gaan we aan de slag in atelier & keuken in het hartje van Alkmaar, achter de kaasmarkt. Daar bereiden en genieten we samen van de lunch … Geen kookervaring vereist!

Na afloop krijg je de recepten mee naar huis en boekentips om je verder te kunnen verdiepen in het wildplukken & koken met eetbare natuur.

Reacties van deelnemers:


Het was fantastisch om te ontdekken dat er zoveel eetbaars groeit in elk grasperkje. Op mijn wandeltochten herken ik nog steeds de bloedzuring, look zonder look en molsla, met de wetenschap dat ik niet hoef om te komen van de honger. En dat je madeliefjes kunt eten, dat heb ik nooit geweten. De gerechten waren zeer goed te maken, binnen een korte tijd en niet te moeilijk. En het zag er ook nog eens heel feestelijk uit!

Naast leerzaam en inspirerend was het ook een gezellige lunchbijeenkomst. De verschillende gerechten waren niet alleen ongelooflijk lekker maar ook nog heel mooi. Een verrassing was het om te horen en later ook te proeven welk ‘onkruid’ je allemaal kan eten. Ik zal nu ook de woekerende planten in de tuin zoals brandnetels en zevenblad meer waarderen.

berichten in je mail?

Wat gebeurt er met je gegevens?
Het huis van proeven respecteert je privacy.